prosperity
Dag Frank, 9 Ikeadozen…

Dag Frank, 9 Ikeadozen…

Wat maakte u me razend nieuwsgierig met de aankondiging “Zijn we met teveel?

Samen met de leerlingen beluisterde ik uw podcast ( vanaf minuut 10:40 ). Maar samen met hen bleef ik op “een hongertje” zitten. U gaf géén antwoord op deze vraag. Jammer!

Het begrip én achterliggende kennis over demografie en de snelle groei is leerstof van het 3de middelbaar en deze kennis werd dus, weliswaar zeer duidelijk uit de doeken gedaan door uw neef Patrick. Enige duiding en koppeling met de juiste grafieken gaf leerlingen een soort van ‘aha-belevenis’. In onderstaand galerijtje vindt u onze interpretatie terug.

Gelukkig rondde u af met de mededeling dat het volgende week over de koolstofvoetafdruk zou gaan en dat kijkers u vragen mochten stellen. In tegenstelling tot vroeger waarbij mijn studenten ‘als huistaak’ de taak kregen een verstandige vraag te formuleren en deze op te sturen, zal ik trachten het één en ander te bundelen. Een bundeling van reacties op de vraag of we met té veel zijn. Overigens, ik gebruik véél liever Hans’ verhaal met de Ikeaboxen. Ik stel vast dat hij slechts 9 dozen gebruikte. Hoopte hij, diep vanbinnen, dat 9 miljard een soort van eindpunt voor het mensdom zou worden? Het is zodanig intrigerend dat het het levenslicht gaf aan de minifigure #devraagvan9miljard en tevens de kapstok werd van deze queeste!

Maar dé vragen die wij u willen stellen is:

  • Is 9 miljard écht te veel?
  • Gebruikte H. Rosling bewust slechts 9 dozen?
  • Kan iedereen op aarde leven zoals wij het doen hier in Europa?
  • Is de wereld overbevolkt? lees daarvoor “Wat als Australië Dilbeek was?”
link naar Planeet Frank.

Over 8 miljard noteerde ik alvast dit

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *